Iskolatej program - Tájékoztatás a 21/2017. (IV. 26.) FM rendelet módosulásáról

A Magyar Közlöny 127. számában megjelent az egyes agrártámogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról szóló 22/2018. (VIII. 17.) AM rendelet, amelynek 1. alcíme alapján, 2018. augusztus 18-i hatállyal módosult az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról szóló 21/2017. (IV. 26.) FM rendelet (a továbbiakban: Rendelet).

Rajzpályázat és szlogeníró verseny

Az Ibránytej Kft , mint az iskolatej beszállítója, az általunk ellátott óvodákban és iskolákban, rajzpályázatot és szlogenírási versenyt hirdet az óvodások, általános iskolások alsó és felső tagozatos diákjai számára.

Gratulálunk a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium 9. és 10. zeneművészeti osztályok tanulóinak!

A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium 9. zm osztálya telephelyeinken is forgatott és kisfilmükben az Iskolatej Program is bemutatásra került.

3. melléklet a 21/2017. (IV. 26.) FM rendelethez

A szállítási szerződés mintája.

FM rendelet az óvoda- és iskolatej program szabályozásáról

A nevelési-oktatási intézményeknek kiemelten fontos szerepük van abban, hogy a gyermekek hozzájuthassanak a fejlődésükhöz szükséges ásványi anyagokhoz és vitaminokhoz. Magyarországon 2004 óta működik az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott iskolatej program, melynek célja egyrészt, hogy eljuttassa a tejtermékeket a gyerekekhez annak minden, az egészségre és a fejlődésre gyakorolt pozitív hatásával együtt másrészt, hogy népszerűsítse a tejtermékek fogyasztását a gyermekek körében, ezzel is hozzájárulva az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához.

Több támogatás 2013-ban az iskolatej programra (videóval)

Jövőre mintegy 1,5 milliárd forintot biztosít a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a folytatódó iskolatej programra, 300 millió forinttal többet, mint 2012-ben.

 

A VM rendelete a 2013. évi óvoda-, és iskolatej program szabályozásáról

A Vidékfejlesztési Minisztérium kéri az óvoda-, és iskolatej program eddigi résztvevőit, hogy az új szabályozást alaposan tanulmányozzák át. A rendelet ITT is letölthető!

A tanulók tejjel és tejtermékekkel történő ellátásának támogatása

Az intézkedés célja az önkormányzatok, központi költségvetési szervek, alapítványok, egyházak, magánszemélyek és a közoktatási intézmények egyéb fenntartói által az óvodai nevelésben résztvevő óvodások, valamint az alapfokú nevelés-oktatásban résztvevő általános iskolások, illetve a középfokú nevelés-oktatásban résztvevő szak-és középiskolai tanulók meghatározott kategóriájú és adott mennyiségű tejjel és/vagy tejtermékkel történő ellátása.

A 2014. évet szabályozó óvoda-, és iskolatej programra vonatkozó rendeletről

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2014-ben 1,7 milliárd forintot biztosít az óvoda-, és iskolatej programra, 200 millió forinttal többet, mint 2013-ban.

 

Az óvoda-, és iskolatej program 2014 – es változásairól

A VM 2014 – es rendelete tartalmazza, hogy az óvoda-, és iskolatej program keretében kedvezményezettenként, tanítási naponként átlagosan legfeljebb 0,25 liter tej egyenértékkel megegyező mennyiség erejéig - a rendeletben meghatározott tejtermékek után - támogatás igényelhető.

Gyerekek! - Miért fontos az iskolában a tejfogyasztás?

Az iskolatej programok célja, hogy felhívják a figyelmet a tej fontosságára a kiegyensúlyozott étrend részeként, valamint segítsék, hogy minél több gyerek igyon tejet. Célja hogy az egész iskola, hogy minden gyermek szemléletében kialakuljon az egészség megőrzésével kapcsolatban…