Miért is egészséges a joghurt?!

Mivel a joghurt élő, immunrendszert támogató baktériumokat tartalmaz, valamint a fermentáció közben keletkező enzimeket, vitaminokat és egészséges szerves savakat is - így probiotikumnak számít. Ez azt jelenti, hogy támogatja bélflóránk helyes működését, karbantartja az immunrendszert, jó közérzetet biztosít. Ezekkel a felbecsülhetetlen előnyökkel a frissen fermentált élelmiszerek általában rendelkeznek, a savanyú káposztától, a sajtokon át, egészen a fermentált gyümölcslevekig. Külön említést érdemel kiemelkedő egészségmegőrző hatása miatt a kefir.


A bélben található bélflóra, vagyis a mikrobiom hatással van közérzetünkre és immunrendszerünkre. Több kutatást is igazolta, hogy a rendszeres joghurt fogyasztóknak javul az emésztésük, a közérzetük, az immunrendszerük. Kimutatták, hogy joghurt fogyasztása csökkenti a laktózérzékenységet, az allergiás tüneteket, javítja az emésztést és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ez csak néhány a rengeteg kedvező egészségügyi hatásai közül.

Továbbá a joghurt kiváló esszenciális fehérje, kalcium és különböző mikrótápanyag (B2-, B5-, B12-, D-, A-vitamin, kálium, magnézium, cink, foszfor) forrás.

 

Ha barmilyen kérdésed, véleményed van a témával vagy iskolatej programmal kapcsolatban, akkor írj bátran az iskolatej@farmtej.hu e-mail címünkre és lehető leghamarabb válaszolunk rá.