Elképesztő összeg jut az idei tanévben iskolatej- és zöldség-gyümölcs-programra

A 2021-2022-es tanévben az iskolagyümölcs-programban megközelítőleg 2.300 általános iskola és általános iskolai programokkal rendelkező gimnázium több mint 535 ezer tanulója, az iskolatejprogramban pedig csaknem 2.700 oktatási intézmény több mint 446 ezer tanulója vesz részt.

A programokban felhasznált élelmiszerek mennyisége már a hazai élelmiszeripar szempontjából is érzékelő "stabilizáló erőt" jelent - jegyezte meg Nagy István.

 

A gyerekeknek ezen a csatornán 19 beszállítótól összesen 13 millió liter tejet osztanak ki, továbbá 34 szállítótól csaknem 50 millió adag gyümölcsöt, illetve zöldséget.

"Magyarország erős" a jó minőségű, egészséges élelmiszerek előállításában, ezért a kormány kiemelt célja ezek fogyasztásának ösztönzése - hangoztatta a miniszter, hozzáfűzve: fontos a gyermekek hozzászoktatása a gyümölcsök és zöldségek napi fogyasztásához és a rendszeres tejiváshoz.

 

Ha barmilyen kérdésed, véleményed van a témával vagy iskolatej programmal kapcsolatban, akkor írj bátran az iskolatej@farmtej.hu e-mail címünkre és lehető leghamarabb válaszolunk rá.