ÚJ ADATKEZELÉSI ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ÚJ ADATKEZELÉSI ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

az IBRÁNYTEJ Kft. ügyfeleit érintő személyes adatok kezeléséről

Nyertes támogatás a Darányi Ignác-terv keretében

Újabb nyertes pályázat az Ibránytej Kft-nél.

 

 

A kormányzat arra törekszik, hogy a lehető legtöbb uniós támogatást kapják a magyar tejtermelők

Az agrárminiszterek 2015.09.15 tanácsülésén - i Magyarország arra törekszik, hogy a lehető legtöbb uniós támogatást kapják meg a magyar tejtermelők - mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára.

Gyerekek! Tudtátok?

Amíg az Európai Unió országaiban a tej döntően a tehéntejet, kisebb mértékben, bár növekvő arányban a kecske- és juhtejet jelenti, addig a Közel Keleten a kecskék és tevék, a Távol Keleten a vízi bivalyok, Lappföldön pedig a rénszarvasok tejét fogyasztják.

A tej védő tápanyagtartalma

A tej víztartalma


A tej nagyobb hányadát a víz alkotja. Ezért a napi tejfogyasztással bevitt vízmennyiség éppen úgy betölti a víz biológiai szerepét, mint az ivóvíz. Szomjoltó, hőmérséklet szabályozó, oldószere a vízben oldódó tápanyagoknak, véd a kiszáradástól, szállítóeszköze a tápanyagoknak, oxigénnek, szén-dioxidnak.

Tanulók tejjel és tejtermékekkel történő ellátásának támogatása

Az intézkedés célja az önkormányzatok, központi költségvetési szervek, alapítványok, egyházak, magánszemélyek és a közoktatási intézmények egyéb fenntartói által az óvodai nevelésben résztvevő óvodások, sajátos nevelési igényű óvodások, valamint az alapfokú nevelés-oktatásban résztvevő általános iskolások, sajátos nevelési igényű általános iskolások illetve a középfokú nevelés-oktatásban résztvevő szak-és középiskolai tanulók meghatározott kategóriájú és adott mennyiségű tejjel és/vagy tejtermékkel történő ellátása.

A „TEJCSOMAG” HATÁSAI ÉS A TEJÁGAZAT KILÁTÁSAI

Az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának 2015. január 27-én megtartott nyilvános meghallgatására a Bizottság Elnökének, Czesław Adam Siekierski nyitóbeszédében elhangzottak szerint a tejágazatot egyre erőteljesebben fenyegető új válság miatt került sor.

Nő az iskolatej program népszerűsége

Az iskolatej-programra közel 1 milliárd forinttal nagyobb összeget fizetett ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2014-ben, mint az előző esztendőben.

Az iskolatejprogram szabályozása hazánkban az EU-csatlakozás után

Az EU Iskolatej programjának magyarországi tapasztalatairól is szól az Agrárgazdasági Kutató Intézet által összeállított kiadvány. A tanulmány egy - az   iskolatejprogramról szóló - részletét igyekeztünk cikkünkben is az Olvasóink elé tárni.

Joghurt, a fiatalságkód!

Azok, akik nehezen emésztik meg a tejcukrot, nem fogyaszthatnak tejet. Joghurtot azonban igen!
Az élő kultúra enzimei ugyanis „előemésztik” a laktózt a szervezet számára, így a rendszeres joghurtfogyasztás csökkenti a laktóz-intolerancia mértékét. 
A joghurtok további előnye, hogy felgyorsítják a zsíranyagcserét, és megszabadítják a testet a zsírpárnáktól – ezért a fogyókúrákban rendszeresen szerepelnek. 

A sok tejtermék segít a fogyásban!

A fogyáshoz alapvető, hogy kevesebb kalóriát fogyasszunk el, mint amennyit elégetünk, de emellett az étrend összetétele is fontos.  Egy  vizsgálat szerint a magasabb fehérje- és alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend, amely sok tejterméket tartalmaz, segít eltüntetnia hasi zsírt és növelni az izomtömeget. – olvasható a vital.hu oldalain.

Az iskolatej program története Magyarországon

Magyarországon az iskolatej gondolata 1927. január 18-án vetődött fel először. Éber Ernő nevéhez fűződik az iskolatej-akció, aki a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából 1927 és 1938 között az iskolatej egészségre gyakorolt hatásával, valamint a tej népszerűsítésével foglalkozott.

Termékeink fogyasztása váljon egészségére!

Kedves Szülők! Iskolaorvosok, védőnők, tanárok! Kedves tejfogyasztó kisdiákok!
Tudja, milyen sok előnye van a fejlődő szervezetre nézve a tejtermékek fogyasztásának?
Tudja miért érdemes a Farmtej termékeket, a tejet, a kakaót, a joghurtot nemcsak az iskolatej program keretében fogyasztani? LÁSSUK….

A joghurt jótékony hatásai

A joghurt előnyös tulajdonságait elsősorban az erjesztéshez használt jótékony baktériumoknak köszönheti, melyek az ember bélrendszerében is jelen vannak, így fogyasztása hozzájárul egészségünkhöz.

Ügyvezetői nyilatkozat

Tejpiaci egyeztetés - Demonstrációt szerveznek a termelők több településen
Budapest, 2014. július 4., péntek (MTI) - Tüntetést rendez a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TSZSZT) Demonstrációs bizottsága több településen is július 8-án - közölte a bizottság pénteken az MTI-vel.

Gyerekek! - Mesélő ételek

A tej és a tejtermékek tele vannak tápanyagokkal - mint például kalcium, fehérjék, D, A és B12 vitamin - és sokféleképpen segítenek megőrizni az egészségedet. Ma, ők maguk a tejtermelésben résztvevő szereplők, a tehén, a tej, a joghurt és további barátaik mesélnek nektek egy tanulságos történetet. Jó szórakozást hozzá!

Az iskolatej programról

Cégünk, az Ibránytej Kft. több éve, az iskolatej program beindításának kezdetétől részt vállal abban „hogy a gyerekek minden nap ihassanak tejet!” Kedves Szülők! Tudjanak meg többet rólunk, hiszen mi biztosítjuk gyermekük számára az iskolában is a friss, hazai tejterméket.

Heteken belül döntés születhet az áfa csökkentésről

A tejágazat szereplői szeretnék elérni, hogy egyes tejtermékek is bekerülhessenek az áfa csökkentési körbe. Javasolják, hogy a folyadéktejet, a félkemény sajtot (trappista sajtot), valamint a tehéntúrót is az áfa csökkentés körébe sorolja a kormány. 

A Farmtej termékek igazán magyar termékek!

A Farmtej termékek igazán magyar termékek! A tejtermelés saját magyarországi állattenyésztő telepünkön zajlik, saját szarvasmarha állományunk által biztosított tej feldolgozását végezzük magyar munkaerővel. Magyarország keleti szegletében, Ibrányban történik a tejtermelés és feldolgozás, annak érdekében, hogy tejtermékeink a magyar családok asztalára kerülhessen.

Nőtt a magyar szarvasmarha-állomány

Nőtt a magyar szarvasmarha-állomány 2010 és 2013 között, a bővülés mögött a belső piac visszaszerzése és az ágazatot érintő támogatási rendszer áll  - hangzott el a XVII. országos agrárfórumon.