Nő az iskolatej program népszerűsége

Az iskolatej-programra közel 1 milliárd forinttal nagyobb összeget fizetett ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2014-ben, mint az előző esztendőben.


Az iskolatej-programban résztvevő iskolásoknak és óvodásoknak kiosztott tejtermékek alapján az MVH 2014-ben közel 3,4 milliárd forint összegű támogatást folyósított az intézményfenntartók és szállítók részére. Az összeg a 2013-ban kifizetett támogatásokhoz képest mintegy 1 milliárd forinttal nagyobb. Ennek fő oka, hogy a korábbi évekhez képest nőtt az intézkedés népszerűsége, és a programban résztvevő gyermekek száma.

Az iskolatej-programban a 2012/2013-as tanévben szállítási időszakonként átlagosan 250 ezer gyermek részesült ellátásban, míg a 2013/2014-es tanévben már 345 ezren. A résztvevő intézmények és gyermekek száma azóta is nő. Az intézkedéssel a Földművelésügyi Minisztérium segíti a tanulók egészséges termékekhez való hozzájutását és támogatja a hazai tejtermelőket. 

A program a hazai költségvetés és az Európai Unió (EU) társfinanszírozásában valósul meg, ebből az uniós arány 2014-ben 17,6% volt.


(forrás: mvh.gov.hu)