Termékeink fogyasztása váljon egészségére!

Kedves Szülők! Iskolaorvosok, védőnők, tanárok! Kedves tejfogyasztó kisdiákok!
Tudja, milyen sok előnye van a fejlődő szervezetre nézve a tejtermékek fogyasztásának?
Tudja miért érdemes a Farmtej termékeket, a tejet, a kakaót, a joghurtot nemcsak az iskolatej program keretében fogyasztani? LÁSSUK….



A Farmtej tejtermékek fogyasztásának szervezetünkre vetített pozitív hatásairól már sokat írtunk híreink között, amit ha van kedve tanulmányozni, az alábbi elérhetőségeken megtehet!
http://www.ibranytej.hu/hirek.html

De lássuk a friss híreket tejtermékeinkkel kapcsolatban!

A Farmtej termékekben többféle zsírban oldódó vitamin található, ami elengedhetetlenül szükséges a szervezetünk egészséges fejlődéséhez. 
Az alábbi nélkülözhetetlen vitaminokat, az A, D, és E vitaminokat vegyes táplálkozással, tej, vaj és margarinfélék fogyasztásával, illetve túró és sajtok fogyasztásával is pótolni tudja.

A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy az erjesztett tejtermékekben található baktériumok például segítenek a tápanyagok felszívódásának szabályozásában: akár két százalékkal is mérséklik a szénhidrátok szervezetbe épülését. Ez csak első hallásra kevés: az orvosok szerint ez a két százalék évtizedek alatt jó pár plusz kilót jelenthet.

„A fermentált tejtermékek emésztésekor ecet-, propion- és vajsav keletkezik. A két előbbi a véráramba jutva a máj glükóz előállítását és a vérzsírok – mint a koleszterin és a trigliceridek – termelődésére hat, a vajsav pedig a bélfal sejtjeit táplálja és védi” – mondta Rosalba Giaccio, az olasz Táplálkozástudományi Intézet munkatársa. A kövérek bélflórája teljes mértékben különbözik a soványakétól. Amikor valaki lefogy, a bélflóra átáll a 'jó' baktériumokra.

A rostokban és joghurtban gazdag étrend segít a gyerekeknél a cukorbetegség és az elhízás kivédésében. A kicsik joghurtfogyasztása nemcsak a bélflórának kedvez, hanem az egész szervezetre jótékony hatású (vital.hu – MTI)

Ismerkedjen meg a Farmtej termékek között joghurtjainkkal is!
Fogyasztása váljon az Ön és gyermekei egészségére is!