Egészséges táplálkozás és energia egyensúly programok

Táplálkozási szokásaink meghatározzák életmódunkat, közérzetünket és egészségünket, emiatt napjainkban egyre inkább felértékelődik az egészséges élet, a helyes táplálkozás iránti vágy. A táplálkozás és testmozgás egyensúlya, megtartása és /vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok az Ibránytej Kft. – ben is megvalósításra kerülnek, melyek eredményesen befolyásolják többek között a  megfelelő folyadékfogyasztást, a túlzott só- és energia bevitel csökkentését.


Ezen belül sportrendezvények keretében a rendszeres testmozgásra is figyelmet szentelünk. Ping – pong mérkőzéseket, focibajnokságot szervezünk, ami 3 fordulóból áll, és eredményhirdetéssel, díjazással zárul.


Februárban és márciusban is várunk minden munkatársunkat szeretettel sportprogramjainkra!

Az országosan is romló egészségügyi mutatók arra utalnak, hogy jobban oda kell figyelnünk életvezetési szokásainkra és a táplálkozásunkra. Meg kell tanulnunk tudatosan bánni testünkkel, hiszen felelősek vagyunk szervezetünk egészségéért.
Ma Magyarországon kiugróan magas a szív- és érrendszeri betegségek aránya.
 
Ezért a „szívbarát” programok, a következő célokat tűzik ki: 
A lakosság tudásának, ismeretanyagának bővítése, táplálkozási szokásainak a helyes irányba történő változtatása, különös tekintettel: 
•    az élelmi rostban gazdag, teljes őrlésű lisztből készült gabonafélék fogyasztásának növelésére,
•    a zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelésére,az összes zsiradékbevitel csökkentésére, ezen belül is főleg a telített zsírsavat tartalmazó élelmiszerek fogyasztásának csökkentésére,
•    a sófogyasztás mérséklésére,a szívre egészséges élelmiszerek elérhetőségének és marketingjének elősegítésére, 
•    a Szívbarát táplálkozás kérdéseinek felvetésére a közvélemény előtt is,
•    a Szívbarát táplálkozás iránti pozitív hozzáállás elősegítésére.
A TÁMOP programunk visszajelzéseiből is kiderült, hogy a munkatársak részéről is igény van az egészségtudatos táplálkozásról szóló tájékoztatásra és rendezvényekre, hiszen egyre nagyobb szerepet kap az egészséges életmód, táplálkozás mindannyiunk életében.
Cégünk, az egészséges táplálkozás egyik domináns alapanyagának feldolgozásával foglalkozik, így mai témánk is a tejtermékek előnyeit kívánja felszínre hozni, és még inkább tudatosítani dolgozóinkban fontosságát.
A tej és tejtermékek jó minőségű fehérjét és fontos ásványi anyagokat, elsősorban kalciumot tartalmaznak. 
A fogyasztói tejek többségének nátriumtartalma nem haladja meg 50 mg/100 g-ot. A tejtermékek - elsősorban a sajtok - nátriumtartalmának igen nagy része a hozzáadott sóból származik. 
Amennyiben a tejzsír összetételét más zsiradék vagy növényi olaj hozzáadásával megváltoztatják, akkor a Magyar Élelmiszerkönyv vonatkozó fejezete értelmében a termék nem tejtermék, és elnevezésében a „tej” szó, illetve az erre való utalás sem jelenhet meg.
A szívbarát táplálkozás szempontjainak természetesen jobban megfelelnek az alacsony cukortartalmú termékek. Tekintettel azonban arra, hogy az édesített termékeket nagy számban gyermekek is fogyasztják, nem tartják a szakmai kritériumok sem kívánatosnak - az édes íz elérése érdekében - cukorpótló szerek, vagy mesterséges édesítőszerek felhasználását. Elvárható azonban, hogy az édesített termékek csak az íz korrekció szintjének megfelelő mértékben tartalmazzanak hozzáadott cukrot.


Fogyasszon valódi magyar tejet!
Igyon családja naponta az Ibránytej Kft. által gyártott „Farmtej”-et!